Brandweer-rally in Ooststellingwerf

OOSTERWOLDE – De brandweer IBOW bedacht voor het onderling contact tussen de brandweerlieden van Oost en Weststellingwerf de zogenaamde IBOW Florian Rally. De korpsen gingen met brandweerauto en al op bezoek bij hun collega’s in de beide gemeenten. Normaal zal het niet zo vaak voorkomen dat het korps van b.v. Haulerwijk naar Scherpenzeel gaat, maar daar kwam door deze rally dus verandering in.

De spuitgasten konden de kazernes bekijken en even bijpraten met hun collega’s onder het genot van een hapje en een drankje. Maar de brandweer zou de brandweer niet zijn als er ook een wedstrijdelement aan vast zou zitten. Elke kazerne had een opdracht voor het bezoekende korps bedacht. Zo moest men in Appelscha in de pikdonkere ZPC op zoek naar brandweerspullen, in Oosterwolde moest men een vlot bouwen en er een stuk mee varen, en in Haulerwijk moest met een spreider eieren worden verplaatst. Al met al was het ook dankzij het mooie weer een gezellige dag.

Geef een antwoord