EHBO oefeningen in Appelscha

APPELSCHA – De EHBO in Appelscha had de afgelopen twee woensdagen oefeningen met leden van het LOTUS team. Deze mensen kunnen slachtoffers naspelen die verwondingen e.d. hebben. Dit doen zij zo goed dat voor een iemand die van niets weet over een bepaalde situatie geen onderscheid kan maken of het echt of nep is. Zelf maken zij verwondingen die niet van echt zijn te onderscheiden. De mensen van de EHBO moesten verschillende situatie meester worden. Zoals een mevrouw die een boel medicijnen had ingenomen, een man die van een stellage was afgevallen, iemand met brandwonden, een vrouw die door een ongeluk haar hand was verloren, en iemand die dacht dat hij een flesje bier opdronk maar dat dit in werkelijkheid terpentine was. De hulpverleners wisten elke situatie onder controle te krijgen. Na de oefeningen volgde nog een nabespreking.

Geef een antwoord