Een jaar cel voor stalking en bedreiging ex-vriendin

OOSTERWOLDE – De rechtbank in Leeuwarden heeft een 58-jarige man uit Rottevalle veroordeeld tot een celstraf van een jaar. De man heeft zich naar het oordeel van de rechtbank schuldig gemaakt aan stalking van zijn ex-vriendin. Verder heeft hij de buurvrouw van de ex geprobeerd aan te rijden en heeft hij haar bedreigd. Beide vrouwen wonen in Oosterwolde.
De Rottevalster heeft geweigerd mee te werken aan psychologische onderzoeken. Desondanks houdt de rechtbank er rekening mee dat er sprake is van persoonlijkheidsproblematiek. Daardoor viel de straf een half jaar lager uit dan de eis van het openbaar ministerie. De rechtbank legde de Rottevalster wel een contactverbod op. Houdt hij zich daar niet aan, dan is de kans groot dat hij de zes maanden voorwaardelijk alsnog moet uitzitten.

About Post Author

Geef een reactie