Rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed

MAKKINGA – De politie heeft maandag in de Stellingwerven de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd na het rijden onder invloed van alcohol. Een 72-jarige automobilist uit Nijeholtpade werd maandag aan het einde van de middag gecontroleerd op de Hoofdweg in Wolvega. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd daarom voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 815 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal.

Een 22-jarige beginnende bestuurder uit Oosterwolde werd maandagavond gecontroleerd op de Oosterhuisweg in Makkinga. Agenten hielden daar een alcoholcontrole na afloop van de autocross. De 22-jarige man bleek te veel alcohol te hebben gedronken en werd daarom voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 640 ug/l. Goed voor een rijverbod en een proces-verbaal.

Van beide bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Het CBR gaat beoordelen of de twee ook in aanmerking komen voor aan alcoholslot.

About Post Author

Geef een reactie