1 augustus 2021

Brandweer Oosterwolde 2e bij wedstrijden

OOSTERWOLDE – Zaterdag 12 mei werden er provinciale brandweerwedstrijden georganiseerd inst. Annaparochie. Het doel van wedstrijden cq vaardigheidstoetsen is om het in teamverband zo goed en ook zo snel mogelijk de inzet te klaren. Oosterwolde deed mee in de klasse 112, hiervoor was de volgende scenario bedacht.

Elke ploeg werd gealarmeerd voor een zogenaamde PAC Brandmelding. PAC staat voor particuliere brandmelding. Als een team aankwam, kwam er een zwaar gewonde man met veel brandwonden schreeuwend het gebouw uit. Hij melde dat er een brandje ontstaan was en dat hij dat zelf geblust heeft.

Op dat moment moeten de mannen een verkenning doen op zoek naar mogelijk gewonden of andere bijzonderheden. Door alle paniek van de brand is een monteur bekneld geraakt met zijn arm. Hierop word de ploeg geattendeerd door een 3e medewerker. Deze medewerker kan alles vertellen over de dump-truck waaraan gewerkt werd. Het slachtoffer is tijdens reparatiewerkzaamheden onder een groot wiel terecht gekomen. De brandweerlieden moesten dit slachtoffer uit zijn benaderde positie bevrijden.

De uitslag was als volgt: (de eerste 3 gaan door naar de volgende, gewestelijke, ronde)

1 Blusgroep Lemmer
2 Blusgroep Oosterwolde
3 Blusgroep Veendam
4 Blusgroep Tjalleberd
5 Blusgroep Franeker
6 Blusgroep Lemelerveld
7 Blusgroep Rolde
8 Blusgroep Smilde
9 Blsugroep Roden

Geef een antwoord