Drie Roemenen aangehouden voor babbeltruc in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – De politie heeft vrijdagmiddag rond 16.50 uur op de Nanningaweg in Oosterwolde een 32-jarige vrouw, een 33-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Roemenië aangehouden op verdenking van diefstal. Agenten kregen de melding dat het drietal in Tolbert in Groningen betrokken zouden zijn bij een diefstal middels een babbeltruc waarbij zij gouden sierraden afhandig hadden gemaakt van hun slachtoffer. De drie waren vertrokken in een auto waarbij het kenteken kon worden genoteerd.

Surveillerende agenten zagen het voertuig vervolgens rijden waarna de verdachten werden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau in Groningen voor nader onderzoek. De auto werd in beslag genomen. Er wordt onderzocht of de verdachten ook betrokken zijn bij eerdere soortgelijke diefstallen.

[b]Babbeltrucs[/b]
In Groningen en Drenthe en Friesland zijn de afgelopen tijd meerdere mensen het slachtoffer geworden van brutale sieraadrovers. De vermoedelijke Oost-Europese verdachten gaan telkens op dezelfde manier te werk. Met een vraag of verhaal in de buitenlandse taal spreken zij hun slachtoffers aan. Ondertussen worden er nepsieraden in de handen gedrukt of om de nek van het slachtoffer te hangen. Later blijken dan de eigen sieraden gestolen te zijn.

De politie blijft inwoners van de drie Provincies oproepen tot alertheid. Zij heeft het vermoedden dat meerdere Oost-Europese groepen zich schuldig maken aan dergelijke praktijken. De politie stelt een onderzoek in.

Geef een antwoord