Man aangehouden voor bezit qat op Ploeggang in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – De politie heeft donderdagmiddag een 41-jarige man uit Den Helder aangehouden voor het bezit van softdrugs. Agenten zagen de man in een geparkeerde auto staan op een parkeerplaats langs de Ploeggang. Daar stopte een tweede auto waarna beide bestuurders van auto wisselden en wegreden.

De auto waarin de 41-jarige man zat werd vervolgens door de agenten staande gehouden en gecontroleerd. Er bleken 23 dozen met Qat in de auto te staan. De 41-jarige man is aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Eerder deze maand werden op de N381 bij een verkeerscontrole vier somaliërs aangehouden voor het bezit van Qat. Deze drugs is sinds 5 januari 2013 opgenomen in de Opiumwet en bezit hiervan is verboden in Nederland.

Geef een antwoord