Groot transport met tanks voor kaasfabriek passeert Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Vrijdagavond passeerde een groot transport met tanks voor de nieuwe kaasfabriek in Heerenveen een groot deel van onze gemeente. De tanks die 40 meter lang zijn, 6 meter hoog en 5 meter breed konden door hun enorme afmeting niet over de snelweg getransporteerd. De tanks waren vrijdagmiddag per schip in Drachten aangekomen, vanaf daar moest het vervoer per vrachtauto verder.

De route liep over de N381 richting Oosterwolde. Bij de Venekoterkruising ging men de N351 op richting Wolvega. Vanaf Wolvega kon het transport het laatste deel via de A32 afleggen. De tanks kwamen rond 23.30 uur aan in Heerenveen. De tanks zouden zaterdagochtend geplaatst worden echter door de harde wind is dit uitgesteld naar maandag.

Maandag zal een tweede transport plaatsvinden met wederom twee tanks. Ook hier zal weer de snelweg worden vermeden in verband met de grote afmetingen.

About Post Author

Geef een reactie