Boomtak richt schade aan op camping in Appelscha

APPELSCHA – Vakantievierders op Boscamping Appelscha zijn maandagochtend met de schrik vrijgekomen toen een grote tak van een boom afbrak en vlak naast hun vouwcaravan op de grond viel.

De grote tak kwam neer op een aantal fietsen waarbij één fiets vernield werd. Een aantal kleinere takken kwam wel op de vouwcaravan neer, maar richtte geen schade aan. Omdat er nog een grote tak op breken stond, werd de brandweer opgeroepen om assistentie te verlenen.

Een brandweerman bond een touw aan de tak en met de brandweerauto werd deze loszittende tak van de boom gehaald. Hierna kon hij in stukken worden gezaagd. De boom heeft waarschijnlijk tijdens de grote storm vorig jaar al een tik gehad. Nu de bladeren weer aan de boom zitten is hij door dat gewicht alsnog bezweken.

Geef een antwoord