Inwoner Ooststellingwerf aangehouden voor overval Wibra Drachten

DRACHTEN – Een 18-jarig man uit de gemeente Ooststellingwerf is op 11 augustus 2014 aangehouden op verdenking van een gewapende overval op de Wibra aan het Raadhuisplein in Drachten. Dit misdrijf vond plaats op 6 februari 2014 tijdens koopavond. De raadkamer van de rechtbank in Leeuwarden heeft vandaag besloten de voorlopige hechtenis te verlengen met 30 dagen.

[b]Bedreiging[/b]
De verdachte bedreigde het winkelpersoneel met een vuurwapen en ging er met een kassalade met daarin ruim 300,- euro vandoor. Tijdens de overval droeg de verdachte een masker, dat later werd aangetroffen in een plantsoen. Naar aanleiding van deze diefstal met geweld werd door de politie Eenhheid Noord-Nederland, een opsporingsonderzoek gestart. Tijdens dat onderzoek werd een aangifte opgenomen, tactisch en technisch onderzoek verricht en diverse getuigen gehoord.

[b]DNA-sporen[/b]
De verdachte was eerder (23 juni 2014) aangehouden op verdenking van de gewapende overval. De man ontkende. Tijdens het onderzoek werd op het masker dna-materiaal aangetroffen. De verdachte heeft vrijwillig dna-afgestaan en mocht het dna-onderzoek dat door het NFI moest worden verricht, in vrijheid afwachten. Nadat onderzoek uitwees dat het dna op het masker matchte met dat van verdachte, werd de man op 11 augustus opnieuw aangehouden. Inmiddels heeft de verdachte een bekennende verklaring afgelegd.

About Post Author

Geef een reactie