Oosterwoldenaar met drank op in wetsuit achter het stuur

SNEEK – Een in een wetsuit gehulde automobilist werd in de nacht van donderdag op vrijdag rond vier uur in Sneek aangehouden na een melding over diefstal van tuinattributen aan de Spijkerboor. De gedupeerde bewoner had het kenteken van een bij zijn huis wegrijdende auto genoteerd waarna agenten vlakbij de straat de wagen zagen rijden. De 29-jarige uit Oosterwolde afkomstige automobilist bleek in een nat duikerspak annex wetsuit achter het stuur van zijn auto te zitten. Hij had met 395 UgL (ong. 0,9 promille) teveel gedronken.

De man ontkende iets met diefstallen te maken te hebben. Hij had naar zijn zeggen een poos in de omgeving aan de waterkant van de natuur zitten genieten. Dat hij een wetsuit droeg had er volgens hem mee te maken dat hij niet wilde dat zijn gewone kleren nat zouden worden.

De bewoner van de Spijkerboor mistte onder andere een hangmat. In plaats daarvan bleek een tuinbank van zijn buren in zijn tuin te zijn geplaatst. In de auto van de man uit Oosterwolde werden geen gestolen spullen gevonden. Hij ontkende in de aan het water grenzende tuin te zijn geweest. De man is na verhoor op vrije voeten gesteld.

About Post Author

Geef een antwoord