9 februari 2023

Winkeldieven aangehouden in hotel in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – De politie heeft woensdag in een hotel in Oosterwolde twee Roemeense mannen van 22 en 31 jaar en een 17-jarige Roemeens meisje aangehouden. Het trio wordt verdacht van meerdere winkeldiefstallen bij veelal drogisterijen in Noord-Nederland, een vorm van mobiel banditisme. De aanpak van mobiel banditisme staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie.

Vorige week was bij een drogisterij in Zuidwolde een winkeldiefstal gepleegd. De beelden van de beveiligingscamera’s met daarop de twee dieven waren via social media gedeeld. Woensdagavond kregen agenten een melding dat deze mannen vermoedelijk verbleven in een hotel in Oosterwolde. In het hotel werden twee Roemeense mannen en een Roemeens meisje aangetroffen. De foto’s met daarop de winkeldieven vertoonden sterke gelijkenis met het duo in het hotel. In de hotelkamer van het trio werden vervolgens allerlei artikelen, waaronder veel parfum, aangetroffen die afkomstig bleken te zijn van diverse drogisterijen. Het sterke vermoeden bestond dan ook dat dit alles buit was gemaakt bij meerdere winkeldiefstallen in Noord-Nederland. Reden genoeg om de drie aan te houden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten. De auto van de drie werd in beslag genomen. Vandaag zal in de hotelkamer verder onderzoek worden gedaan naar de aangetroffen artikelen. Dit gezien de grote hoeveelheid.

About Post Author

Geef een antwoord