Wiettaxi door politie gestopt

Oosterwolde – De politie heeft op vrijdag 11 november na een onderzoek naar de handel in softdrugs de eigenaren van, de in Oosterwolde bekende, wiettaxi aangehouden. Het gaat om twee mannen van 27 en 22 jaar woonachtig in Oosterwolde.

Bij de politie kwam informatie uit het dorp binnen dat het tweetal wiet zou leveren bij mensen die dat bij hen bestelden. Minderjarigen bleken mogelijk ook te behoren tot hun klantenkring, wat de mensen erg ongerust maakte. Door met name díe informatie gaf de politie extra prioriteit aan het onderzoek. Het politieteam heeft via de contacten in de wijken informatie verzameld rondom de twee verdachten en hen gevolgd om te kijken hoe zij te werk gingen. Zij bleken de softdrugs op de fiets te bezorgen in en rondom Oosterwolde bij klanten die telefonisch de bestelling eerder hadden doorgeven.

Om bewijs te leveren voor hun drugshandel heeft de politie de mannen gevolgd bij hun werk. Zo werden vier verdachten aangehouden nadat ze waren bezocht door een van de twee verdachten. Één van de kopers was een jongen van 15 jaar. Bij een doorzoeking van de woningen van de twee dealers vond de politie ongeveer honderd gram wiet en een geldbedrag. De dealers en kopers zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en de softdrugs en het geld zijn in beslag genomen.

Het bezit van softdrugs is strafbaar
Bij de drugsinformatielijn 0900-1995 van het Trimbos-instituut kunt u terecht voor al uw vragen over drugs. Ook als u hulp nodig hebt (vertrouwelijk of anoniem) wilt praten met een medewerker over drugs kunt u de informatielijn bellen.

About Post Author