Melding ongeval blijkt afscheid van brandweermannen

OOSTERWOLDE – Een melding van een verkeersongeval op de Vaart Westzijde in Donkerbroek woensdagavond was de afscheidsuitruk van een tweetal brandweermannen van brandweer Oosterwolde. Bij een in scene gezet ongeval, waarbij een auto tegen de boom was gereden, waren de slachtoffers de partners van beide brandweermannen. Nietsvermoedend spoeden de heren dan ook naar hun kazerne om zich voor de laatste keer in hun carrière in hun uitrukkleding te hijsen.

Tijdens het aanrijden (chauffeur Klaas van der Veen) kreeg bevelvoerder (Sietse Brinksma) te horen dat het allemaal wel een beetje meeviel en dat er wat hand- en spandiensten verleend diende te worden. De verrassing was voor beide heren dan ook groot dat beide partners in het voertuig zaten.

Klaas is 20 jaar als manschap en chauffeur actief geweest binnen het korps. Sietse zelfs 25 jaar, met functies als manschap en bevelvoerder. Tevens heeft hij een aantal jaren de functie van postcommandant uitgevoerd. Beide mannen waren ook lid van de meetploeg.

Nadat het incident meester was heeft de huidige postcommandant Edgar Groenhart met aantal anekdote’s beide heren hartelijk bedankt voor hun jarenlange inzet voor brandweer en burger.

About Post Author