Olderberkoop: motorrijder gevlucht

Vrijdag omstreeks 04.35 uur zagen surveillerende politieagenten op de N381 vanuit de richting Appelscha een motorrijder. Het viel op dat de man ondanks de lage temperatuur dunne kleding droeg en slingerend reed. Toen hem een stopsein werd gegeven negeerde hij dat en probeerde met hoge snelheid te vluchten. Op basis van het kenteken van de motor werd vastgesteld dat het zou gaan om een 35-jarige inwoner van Beetsterzwaag. Op N351 sloeg hij af in de richting van Olderberkoop. Na een bocht voorbij het centrum zagen de politiebeambten een man lopen, die als de motorrijder werd herkend. De man sprong in het water van de jachthaven en bleek vervolgens onvindbaar. Onmiddellijk werd daarom een zoekactie in de omgeving gestart, waarbij ook een diensthond werd ingeschakeld. De brandweer heeft op de plek en ruim daar omheen waar de man in het water is gesprongen zonder resultaat gedregd tot ongeveer 12.00 uur. De man had het volgende signalement: lengte ca. 1.90 meter, opvallend dunne lippen en een grote schoenmaat. Hij droeg een spijkerbroek en witte sportschoenen en daarbij een beige windjack met capuchon. Omstreeks 16.00 uur werd de man gesignaleerd in het Molenbosch. Na een zoekactie is de man aangetroffen, maar liep weg en wist te ontkomen. De man is herkend door de politie als zijnde de motorrijder.

About Post Author

Geef een antwoord