Gemeente Ooststellingwerf heeft strooizout tekort

OOSTERWOLDE – De gemeente Ooststellingwerf heeft te weinig strooizout om adequaat te kunnen reageren op de huidige winterse omstandigheden. Voor de komende dagen wordt het nog resterende strooizout uitsluitend gebruikt voor de hoofdroutes en busroutes tussen de dorpen. Tot de zoutvoorraad is aangevuld wordt er niet gestrooid in de dorpskernen.

“We zijn vrijwel helemaal door onze voorraad strooizout heen.” aldus Herman Huitema teamleider Buitendienst bij de gemeente. “Het resterende strooizout vermengen we nu met zand, zo kunnen we nog een paar dagen vooruit.”

Doordat er deze winter veel meer sneeuw valt dan normaal, kampen veel gemeenten met een tekort aan strooizout. Bij normale omstandigheden wordt het bestelde strooizout per ommegaande geleverd, daarvan is op dit moment geen sprake. De gemeente heeft nu een bestelling voor strooizout lopen die als alles goed gaat in het midden van de volgende week wordt afgeleverd. Na het binnenkomen van die bestelling wordt er weer volop gestrooid.

[url=http://www.ooststellingwerf.nl/sjablonen/2/infotype/webpage/view.asp?objectID=1456]Klik hier voor een overzicht van de A- en B-routes in de gemeente.[/url]

Geef een antwoord