Hennepkwekerij opgerold in Ooststellingwerf

OOSTERWOLDE – De politie heeft dinsdagmorgen op drie plaatsen in de gemeente Ooststellingwerf invallen gedaan in woningen en bedrijven in verband met de aanwezigheid van hennepkwekerijen. In Olderberkoop werd in een bedrijf aan de Stellingenweg een hennepkwekerij ontmanteld waarbij 850 hennepplanten werden aangetroffen. De elektriciteit werd hier illegaal afgetapt.

In een bedrijf aan de Venekoten in Oosterwolde werd een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld met 59 planten. Ook in dit geval bleek de elektriciteit illegaal te zijn afgetapt.

In een bedrijf aan de Buterheideveld in Makkinga werd een hennepkwekerij ontmanteld met 89 planten. Daarnaast deed de Algemene Inspectie Dienst een onderzoek naar de bedrijfsomstandigheden van het bedrijf. In het bedrijf werden in een stal teveel varkens aangetroffen. Zes daarvan waren in een zo slechte conditie dat zij door een dierenarts moesten worden afgemaakt.

In verband met het aantreffen van bovengenoemde hennepkwekerijen werd een 33-jarige inwoonster van Makkinga, een 23-jarige inwoner van Oosterwolde en een 61-jarige inwoner van Oldeberkoop aangehouden.

Geef een antwoord