OOSTERWOLDE – Een 25-jarige Oosterwoldenaar was het er absoluut niet mee eens dat hij op 4 juni door de politie werd opgepakt. De politie dacht dat de man betrokken was bij een opstootje. Bij de aanhouding en daarna was hij wel volledig door het lint gegaan.
Tijdens het transport naar het bureau in Drachten zou de verdachte geprobeerd hebben de agent die het politiebusje bestuurde tegen het hoofd te trappen. De verdachte beweerde dat hij enkel bezig was te gaan verzitten. Hij gaf wel toe dat hij zich met hand en tand had verzet toen hij werd opgepakt. Ook had hij de agenten uitgescholden en bedreigd. Mede doordat hij in juni in twee verschillende proeftijden liep, zit de man nog altijd vast. De officier van justitie wil dat hij een eerder voorwaardelijk opgelegde celstraf van 18 weken alsnog uitzit. Voor de nieuwe feiten eiste de officier een gevangenisstraf van tien maanden waarvan twee voorwaardelijk. De uitspraak is 11 oktober.