Inbraakpreventieactie in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – De politie heeft maandagavond in samenwerking met de gemeente Ooststellingwerf, de woningcorporaties Actium, Woon Friesland en vertegenwoordigers van dorpsbelangen een inbraakpreventieactie in Oosterwolde gehouden.

In 2010 werd in de gemeente Ooststellingwerf 67 keer ingebroken in woningen. In 2011 steeg dit het aantal woninginbraken naar 86 en in de eerste twee maanden van 2012 werd ook al weer 23 keer ingebroken. Reden genoeg voor alle betrokken partijen om in actie te komen. Door middel van gesprekken, flyers en de zogenaamde voetstapjes werd aan de inwoners van Oosterwolde inbraakpreventieadvies gegeven. Ook kregen alle deelnemers van Burgernet in het gebied een sms-bericht met daarin de oproep om vooral aan inbraakpreventie te doen.

In totaal werden 1400 woningen bezocht. In 275 gevallen konden de 50 deelnemers aan de preventieactie een woning, schuur of auto binnen omdat deze niet goed was afgesloten. De bewoners en eigenaren werden vervolgens aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid. De actie was maandagmiddag middels burgernet aangekondigd. De preventieactie wordt volgende week in Heerenveen gehouden.

De bewoners en eigenaren werden vervolgens aangesproken op hun eigen verantwoordelijkheid. De reacties in de gemeente Ooststellingwerf op deze inbraakpreventieactie waren zeer positief.

Geef een antwoord