Man overleden bij schietincident in Oosterwolde

OOSTERWOLDE – Woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding van een schietincident aan de Hooge Esch in Oosterwolde. Agenten troffen achter een woning in die straat een zwaargewonde man aan. Hij bleek slachtoffer van een schietincident. Hulpdiensten konden hem niet meer redden. De 51-jarige man uit Oosterwolde overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Getuigen hadden gezien dat na het schietincident een paar auto’s met hoge snelheden uit de straat waren weggereden. Gewaarschuwde agenten troffen twee auto’s rijdend in de omgeving aan. De agenten konden de inzittenden aanhouden.

[b]Verdachten[/b]
De drie aangehouden personen werden voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na het eerste onderzoek bleek dat een man en vrouw uit Oosterwolde niets met de zaak van doen hadden. Zij werden in de loop van de middag in vrijheid gesteld.

Een 29-jarige man zit nog wel vast op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident. Zijn auto werd voor verder onderzoek in beslag genomen.

[b]Onderzoek[/b]
De recherche van de politie Fryslân is na het schietincident direct met een groot onderzoek begonnen. De forensische recherche doet momenteel uitgebreid sporenonderzoek in en rondom de woning. De recherche is begonnen met het horen van getuigen. Het is voor de politie nog onduidelijk wat de toedracht is geweest van het schietincident.

[b]Uw informatie[/b]
De politie gaat verder met het onderzoek en komt graag in contact komen met mensen die iets van dit schietincident weten of hebben gezien of gehoord.

Heeft u informatie bel dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

About Post Author

Geef een reactie