Niet reageren op bedreigende e-mails

OOSTERWOLDE – De politie adviseert inwoners van de provincie zich niet ongerust te maken over e-mails afkomstig van de geadresseerde “HITMAN”. Afgelopen week kwamen bij drie bedrijven in Workum bedreigende e-mails binnen waarin 5000 euro werd geëist en vooral de politie niet te waarschuwen.

Naar aanleiding van soortgelijke verstuurde en eerder ontvangen e-mails heeft de politie in den lande onderzoek gedaan. In Amsterdam en Gelderland werden ook dergelijke e-mails ontvangen. Onderzoek op internet door digitale rechercheurs heeft uitgewezen dat de e-mail een vorm van spam is.

Op internet zijn meldingen gevonden van soortgelijke e-mails, al daterend uit 2006. Meldingen komen uit Australië, Canada en Amerika. De politie adviseert niet op de mails te reageren maar wel de politie in kennis te stellen.

About Post Author

Geef een reactie